26.8.09

Çikolata Kaplı Truffle

Bu truffle hem kolay hem lezzetli. Bayram yaklaşırken misafirleri kendi çikolatanızla karşılayıp şaşırtabilirsiniz.
500 gr kakaolu kek
1 kutu krema
2-3 yemek kaşığı nutella
bitter çikolata
200 gr fındık
kek elle ufalanır, nutella ve krema ilave edilip yoğrulur hamurlar ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına fındık tanesi de koyulup yuvarlanır
buzdolabında 1-2 saat dinlenirildikten sonra eritilmiş bitter çikoltaya batırılır yağlı kağıt üzerinde soğuduktan sonra 1 saat daha buzolabında dinlenirip servise hazırdır.

24.8.09

Çiçekli Pasta


misafirlerime iftar için hazırladığım çikolatalı fıstıklı pasta

Şeker Pasta


Süslü Browniler


browniler süslenince cupcake oldu

Pasta ve Portakallı Kurabiyeler

Portakallı kurabiyeler
Malzemeler ;
200 gr margarin (oda sıcaklığında) veya yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
100 gr pudra şekeri
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
300 gr un
Üzeri için ;
1 yumurta beyazı
200 gr. pudra şekeri
2 damla limon suyu
renkli pasta boncukları
Tarifi ;
Öncelikle, derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını koyun. Üzerine pudra şekerini ve portakal kabuğu rendesini ekleyip sıkıca yoğurun. Sonra, yumurta, vanilya ve unu da azar azar ekleyerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru, 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamuru tezgahın üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Bir çay bardağı ağzı ye da kurabiye kalıpları yardımıyal hamurdan çeşitli şekiller çıkarın. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı yayıp kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin. Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında15-20 dakika pişirip çıkarın.
Kurabiyeler soğuduktan sonra yumurta beyazı ve pudra şekerini limon suyunu kar gibi olana kadar mikserle çırpın. istadiğiniz renkte gıda boyasınıda katıp bi süre daha çırpın ve kurabiyelerin üzerine sürün pasta boncuklarıyla süsleyin

Kalp Pasta


mutluluk veren çikolata frambuazla birleşince...
sevgililiye, eşinize kimsenin hayır diyemiyceği iki lezzet birarada.

Prenses Pasta

kızım gönülün çok istediği pasta ilk denemelerinden biri nasıl olmuş ama..

Profiterollü Pasta


bu pastayı evde kalan üç top profiterolden yola çıkarak yaptım.
içinde sade pasta keki, vanilyalı krema ve çikolatalı ganaj. profiterolleride üzerine kondurdum :))

Anneler Günü Süprizi




Bonibonlu pasta

Çoğumuzun çocukluğunda severek yediği jelibonu (ben hala çok seviyorum:)) şimdiki çocuklar da seviyor. Çocuklar için yapılıp süslenmiş bir pasta ..

Doğumgünü Pastası


Annemin unutamadığı doğumgünü pastası

Kurabiye Çocuklar

kızımın anaokuluna süpriz günü için beraber yaptığımız zencefilli kurabiyeler

TARİFİ:
MALZEMELER:
1 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)
150 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş - yumuşamış)
1 su bardağı un
1 çay bardağ mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat (silme)
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
1 çay kaşığı toz zencefil
limon kabuğu rendesi
hamuru yoğururken toparlamak için bir miktar buğday nişastası
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıp birbirlerine yedirmek için elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Tereyağının iyice malzemeye karışması ve gözükmemesi gerekmektedir. Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar buğday nişastası ilave edip yoğurmaya devam edebilirsiniz. Nişasta kıvamını oturtacak ve kuırabiyelerinize gevreklik verecektir.
Hamurumuzu nişasta serpiştirdiğimiz tezgahımızda 2 cm olacak şekilde açalım. Kurabiye kalıplarımız ile hamurumuzdan şekiller çıkartalım ve dikkatli bir şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aktaralım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Tüm hamur bitene kadar yaklaşık 2 tepsi kurabiyemizden hazırlayalım. Yaklaşık 15-20 dakika pişirip çıkartalım. Eğer kurabiyelerin çevresi kızarmaya başlamışsa kurabiyeler pişmiş demektir.
Kurabiyelerimizi iyice soğuyana kadar tezgahta bekletelim. Eğer sıcakken üzerinde çalışırsanız başarısız olursunuz..en iyi sonuç için kurabiyelerin soğuk olması gerekmektedir.
Şeker hamuruyla süsleyelim...

Fiyonklu Pasta


Babalar günü pastası