31.10.09

Bayan Örgü Modelleri

ÖRGÜ ELBİSE
YAKASI VE ETEK UCUNUN YAKINDAN GÖRÜNÜŞÜ
DÜZ ÖRGÜ KAZAK


REGLAN KOLLU VE DEVRİK YAKALI


ÖRGÜ ETEK
MAVİ SİMLİ KAZAK


ÖRGÜ HIRKA

örgü hırka ve panço







29.10.09

Bebek ve Çocuk Örgüleri





Bici Bici (su muhallebisi)

ben küçükken sokaktan geçen bir muhallebicimiz vardı. Bu tatlıdan satardı minik kaselerde, altında renkli nokta çıkıncada bi tane daha verirdi. Tarifini buldum sizlerle paylaşıyorum.

malzemeler;
1 su bar. buğday nişastası
6 su bar. su
1 tablet kızamık şekeri
1 vanilya
2 kaşık şeker
2 kaşık gülsuyu (isteğe göre)
kızamık şekeri 1 bardak kaynayan suda eritilir
1 bardak soğuk suda nişasta açılır,
malzemelerin hepsi karıştırılıp ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir.
ıslatılmış kalıplara veya tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra 2 saat buzdolabında bekletip arzuya göre hindistan ceviziyle süslenip servis edilir.

26.10.09

Ponponlu Örgü Yelek ve Pantolon Takımı




Tarçınlı Cevizli Kurabiye


 1 paket margarin
1 su bar. ceviz
4 su bar. un
3 yemek kaş. pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
üzeri için;
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Bütün malzemeler yoğrulur, ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır.
  • Isıtılmış 170* fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Harmanlanmış tarçın ve pudra şekerine sıcakken bulanır.

Dereotlu Poğça

150 gr tereyağı (oda ısısında)
1 çay bar. yoğurt
1 çay bar. sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3- 3,5 su bar. un

  • tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta akı, tuz, dereotu karıştırılır.
  • elenmiş un ve kabartma tozu eklenip elle yoğrulur
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır
  • yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür
  • 180* de pişirilir.

Kırmızı Biberli Kuskus Salatası



malzemeler;
1 paket kuskus
2 kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 havuç
1 kutu mısır
1 tutam dereotu
4-5 dal yeşil soğan
sosu için ;
1 limon
zeytinyağı ve tuz
  • Kuskus haşlanır, süzdürülür ve karıştırma kabına soğuması için alınır.
  • Yeşillikler ince kıyılır, havuç rendelenir.
  • Biberler küp doğranır.
  • Bütün malzemeler karıştırma kabında harmanlanır. Servise yakın sosu eklenir.

şeker hamuru süslemeleri