100 gr tereyağı
180 gr (1 su bar.) şeker
120 gr (1 su bar.) un
50 gr (1 ç. bar.) su
2 yumurta
100 gr fındık veya ceviz
- Tavanın içine su konur ısıtılır .
- Suyun içine çikolata eklenir eriyene kadar karıştırılır.
- Margarin küçük parçalar halinde eklenir, eriyene kadar karıştırılır.
- Çikolatalı sos kullanılana kadar ılık olarak bekletilir.
- Malzemeler ölçülür, fındık kırılır.
- Mikser yardımıyla şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır.
- İçine elenmiş un, fındık ve çikolatalı sos eklenir yavaşça karıştırılır.
- Yağlanmış unlanmış tepsiye hamur dökülüp, ısıtılmış 160* fırına verilir.
- 30 dk. civarı pişirilir, ılık olarak servis edilir.
- Arzuya göre üzerine çikolatalı sos sürülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder