16.11.09

Browni

250 gr damla çikolata veya bitter çikolata parçaları
100 gr tereyağı
180 gr (1 su bar.) şeker
120 gr (1 su bar.) un
50 gr (1 ç. bar.) su
2 yumurta
100 gr fındık veya ceviz
  • Tavanın içine su konur ısıtılır .
  • Suyun içine çikolata eklenir eriyene kadar karıştırılır.
  • Margarin küçük parçalar halinde eklenir, eriyene kadar karıştırılır.
  • Çikolatalı sos kullanılana kadar ılık olarak bekletilir.
  • Malzemeler ölçülür, fındık kırılır.
  • Mikser yardımıyla şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır.
  • İçine elenmiş un, fındık ve çikolatalı sos eklenir yavaşça karıştırılır.
  • Yağlanmış unlanmış tepsiye hamur dökülüp, ısıtılmış 160* fırına verilir.
  • 30 dk. civarı pişirilir, ılık olarak servis edilir.
  • Arzuya göre üzerine çikolatalı sos sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder