17.11.09

Elmalı Rulolar


hamuru için;
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin(oda ısısında)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
içi için;
4 elma
4 kaşık şeker
tarçın
arzuya göre ceviz, kuru üzüm
üzerine;
pudra şekeri
  • Elma kabukları soyulup rendelenir.
  • Şekerle beraber orta ateşte pişirilir.
  • Tarçın eklenir (arzuya göre ceviz ve üzüm eklenir), soğumaya alınır.
  • Yoğurt, margarin, pudra şekeri karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve un yavaş yavaş eklenir.
  • Yoğrulan hamur tezgaha açılır içine elmalı harç yayılır rulo şeklinde sarılır.
  • 170* fırında 40-50 dak. pişirilir.
  • Pudra şekeri serpilip soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder