2 ç. bar. irmik
2 y. k. tereyağ
3-4 y.k. yoğurt
1 yumurta
1 yumurta akı
1 yumurta akı
1 kabartma tozu
1 ç.k. karbonat
1/2 limon suyu
aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bar.)
1 tutam tuz
üzeri için;
1 yumurta sarısı
1/2 ç. bar. süt
3 y. k. irmik
içi için;
3 patates (haşlanmış)
1 soğan
7-8 dal dereotu
1 su bar. rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber, kimyon
- Bütün hamur malzemesini karıştırıp kulak memesi kıvamında yoğrulur.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
- İç malzeme için patates ezilir, soğan rendelenir, kaşar ve baharatlar eklenir.
- Hamur avuç içinde inceltilir, ortasına iç harçtan konulup yuvarlanır.
- Üzeri için yumurta sarısı ve süt çırpılır
- Poğçalar önce süte sonra irmiğe bulanır.
- Tepsiye dizilir. ısıtılmış 190* fırında 30-40 dak. pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder