2 ç. kaş. tuz
göz kararı ılık su
içi için ;
3 y.kaş. tereyağ
3 y.kaş. margarin
göz kararı ceviz
üzeri için ;
2 ç.kaş. tuz
1 s.bar. su
1 y.kaş. tereyağ
- Un ve tuz karıştırılıp suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
- Hamurdan 7-8 adet beze yapılır.
- Düz bir zeminde unla açılır(yufkadan biraz daha kalın) içine erimiş yağ sürülür, ceviz serpilir.
- Hamurun kenarları içe doğru sarılıp rulo yapılır, ekseni etrafında dolayıp 5-10 dk. dinlendirilir.
- Merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır
- Üzerine sürmek için tereyağ eritilir, su ve tuz ekleyip kısık ateşte devamlı kaynatılır.
- Hamurlar kızgın tavada (teflon veya saç ) önlü arkalı pişirilir
- Servis tabağına alınıp su ve yağ karışımı sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder