16.11.09

Katmer

5,5 su bar. un
2 ç. kaş. tuz
göz kararı ılık su
içi için ;
3 y.kaş. tereyağ
3 y.kaş. margarin
göz kararı ceviz
üzeri için ;
2 ç.kaş. tuz
1 s.bar. su
1 y.kaş. tereyağ


  • Un ve tuz karıştırılıp suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
  • Hamurdan 7-8 adet beze yapılır.
  • Düz bir zeminde unla açılır(yufkadan biraz daha kalın) içine erimiş yağ sürülür, ceviz serpilir.
  • Hamurun kenarları içe doğru sarılıp rulo yapılır, ekseni etrafında dolayıp 5-10 dk. dinlendirilir.
  • Merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır
  • Üzerine sürmek için tereyağ eritilir, su ve tuz ekleyip kısık ateşte devamlı kaynatılır.
  • Hamurlar kızgın tavada (teflon veya saç ) önlü arkalı pişirilir
  • Servis tabağına alınıp su ve yağ karışımı sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder