9.11.09

Landeşe Kurabiye


malzemeler;
1 paket margarin
4 yumurta
2 su bar. pudra şekeri
4 su bar. un
marmelat
üzeri için;
80 gr. bitter çikolata
2-3 y. kaş. yeşil fıstık tozu
  • Margarini mikserle köpürtün üzerine pudra şekerini ve yumurtaları ekleyin yavaşça karıştırın
  • Unu ekleyin yoğurun
  • Hamur yumuşak olmalıdır. Hamur şanti torbasıyla minik yuvarlaklar veya uzun şeritler sıkılır.
  • 180* fırında hafif renk alınca çıkarılıp soğutulur.
  • Kurabiyelere marmelat sürülüp kapatılır.
  • Benmari usulü eritilen çikolataya batırılır yada resimdeki gibi üzerine sıkılır. Fıstık tozu serpilip servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder