21.12.09

Etimek Tatlısı


1 paket tuzsuz etimek
2.5 s.b. su
2.5 s.b. şeker
1/4 limon suyu
çikolatalı sos için;
3 y.k. nişasta
2 y.k. kakao
8 y.k. şeker
2.5 s.b. süt
kreması için;
3 y.k. margarin
3 k.fin. un
3 k.fin. şeker
1 litre süt
  1. Etimekler borcama dizilir
  2. 2.5 s.b. su ve şeker limon suyu ile ısıtılır. Ilınınca etimeklerin üzerine dökülür.
  3. Bir kapta krema için margarin ve un kavrulur. Süt ve şeker ilave edilerek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
  4. Krema etimeklerin üzerine yayılır.
  5. 8 y.k. şeker, kakao, nişasta harmanlanıp kaynamakta olan 2.5 s.b. süte ilave edilerek çikolata sosu hazırlanır.
  6. Sos kremanın üzerine yayılıp hindistan cevizi, dövülmüş fındık, ceviz ile süslenip servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder