2.5 s.b. su
2.5 s.b. şeker
1/4 limon suyu
çikolatalı sos için;
3 y.k. nişasta
2 y.k. kakao
8 y.k. şeker
2.5 s.b. süt
kreması için;
3 y.k. margarin
3 k.fin. un
3 k.fin. şeker
1 litre süt
- Etimekler borcama dizilir
- 2.5 s.b. su ve şeker limon suyu ile ısıtılır. Ilınınca etimeklerin üzerine dökülür.
- Bir kapta krema için margarin ve un kavrulur. Süt ve şeker ilave edilerek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
- Krema etimeklerin üzerine yayılır.
- 8 y.k. şeker, kakao, nişasta harmanlanıp kaynamakta olan 2.5 s.b. süte ilave edilerek çikolata sosu hazırlanır.
- Sos kremanın üzerine yayılıp hindistan cevizi, dövülmüş fındık, ceviz ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder