1.ç.b. un
2 ç.b. irmik
2 t.k. tuz
sos malzemeleri
2 ç.b. zeytinyağı
yarım demet maydanoz
1 limon suyu
2-3 domates
1 y.k salça
5 diş sarımsak
1 ç.k. kimyon
pulbiber
karabiber
tuz
- bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılır. yoğurmaya başlandıktan sonra unu eklenir ve hamur haline getirilir
- misket şeklinde yuvarlanır işaret parmağı ile ortasına bastırılır
- kaynayan suda 5 dk. haşlanır süzülerek servis kabına alınır
- sos için yağda sarımsak ve salça kavrulur. domatesler rendelenir. ve biraz daha pişirilir
- baharatları eklenip köftelerle harmanlanır
- maydanoz ince kıyılır ister içine ister üzerine servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder