15.12.09

Mantarlı Börek


4 yufka
4 y.k. tereyağı
1 s.b. süt
3 y.k. sıvı yağ
600 gr mantar
5 soğan
1/2 demet maydanoz
tuz, pulbiber, karabiber

  1. mantarlar yıkanıp dilimlenir
  2. soğan piyazlık doğranıp tavada yağda sotelenir
  3. mantarlar eklenip 5-10 dk. kavrulup tuzu biberi eklenir maydanoz ince kıyılıp eklenir
  4. tepsi yağlanır. Bir adet bütün yufka serilir, yağlanır iç malzeme konulur.
  5. süt ilk kat hariç aralara sürülür, işlem tekrarlanır. en üste bütün yufka serilir yağ ve süt sürülür
  6. 200'fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder