22.12.09

Panna Cotta

375 gr krema
170 gr tozşeker
1 çubuk vanilya
240 gr süt
10 gr yaprak jelatin
1 portakal kabuğu rendesi (başka meyve de olabilir)
  1. süt , şeker , portakal kabuğu , vanilya tencereye konur, bir taşım kaynatılır.
  2. vanilya çıkarılır.jelatinler soğuk suda yumuşatılır, ocakta hafif eritilir. Sütlü karışından içine ilave edilip karıştırılır sütlü karışıma eklenir
  3. krema mikserle 5 dk çırpılır. Soğuyan sütlü karışıma eklenir kaplara boşaltılır.
  4. dolapta dondurulur, sos ile servis edilir
çikolatalı sos;
7 y.k. şeker
100 gr bittter kuvertür
2 yumurta sarısı
2 s.b. su
1 y.k. un
  1. tencereye bütün malzemeler konulup ocakta katılaşana kadar pişirilir
  2. isteğe göre 2 kaşık tereyağ eklenir
  3. soğuduktan sonra tatlının üzerine ilave edilir.

1 yorum:

  1. sayfanızı inceledim herşey çok güzel..ellerine saglık benimde bir sitem var beklerim..
    özlem (oyanın kuzeni)

    www.mutfakozlemi.blogspot.com

    YanıtlaSil