170 gr tozşeker
1 çubuk vanilya
240 gr süt
10 gr yaprak jelatin
1 portakal kabuğu rendesi (başka meyve de olabilir)
- süt , şeker , portakal kabuğu , vanilya tencereye konur, bir taşım kaynatılır.
- vanilya çıkarılır.jelatinler soğuk suda yumuşatılır, ocakta hafif eritilir. Sütlü karışından içine ilave edilip karıştırılır sütlü karışıma eklenir
- krema mikserle 5 dk çırpılır. Soğuyan sütlü karışıma eklenir kaplara boşaltılır.
- dolapta dondurulur, sos ile servis edilir
7 y.k. şeker
100 gr bittter kuvertür
2 yumurta sarısı
2 s.b. su
1 y.k. un
- tencereye bütün malzemeler konulup ocakta katılaşana kadar pişirilir
- isteğe göre 2 kaşık tereyağ eklenir
- soğuduktan sonra tatlının üzerine ilave edilir.
sayfanızı inceledim herşey çok güzel..ellerine saglık benimde bir sitem var beklerim..
YanıtlaSilözlem (oyanın kuzeni)
www.mutfakozlemi.blogspot.com