21.12.09

Sebzeli Kiş


Hamur malzemesi;
250 gr un
1/4 s.b. su
1 yumurta sarısı
150 gr. tereyağı
1 ç.k. tuz
Sos malzemesi;
2 yumurta
1 s.b. süt
3 y.k. un
1 ç.k. tuz
İç malzemesi;
3 kabak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
1 ç.k. karabiber
2 havuç
1 y.k. tereyağ
1 ç.k. tuz
Hamurun yapılışı;
  1. bir kapta teryağ ve un yoğrulur. su, tuz, yumurta sarısı eklenir, yoğrulur (fazla değil).
  2. hamur dolapta dinlendirilir
  3. hazırlanan kiş hamuru 0.5 cm kalınlığında açılır. tart kalıbı kaplanır.
Sos yapılışı;
          Bütün sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
İç yapılışı;
  1. sebzeler küçük küp doğranır, haşlanır.
  2. soğan tuz karabiber karıştırılır
  3. tart kalıbının içine malzemeler yayılır. her tarafına sos dökülüp kaşar pişmesine yakın eklenir.
  4. önceden ısıtılmış 170*fırında yarım saat pişirilir.sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder