250 gr un
1/4 s.b. su
1 yumurta sarısı
150 gr. tereyağı
1 ç.k. tuz
Sos malzemesi;
2 yumurta
1 s.b. süt
3 y.k. un
1 ç.k. tuz
İç malzemesi;
3 kabak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
1 ç.k. karabiber
2 havuç
1 y.k. tereyağ
1 ç.k. tuz
Hamurun yapılışı;
- bir kapta teryağ ve un yoğrulur. su, tuz, yumurta sarısı eklenir, yoğrulur (fazla değil).
- hamur dolapta dinlendirilir
- hazırlanan kiş hamuru 0.5 cm kalınlığında açılır. tart kalıbı kaplanır.
Bütün sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
İç yapılışı;
- sebzeler küçük küp doğranır, haşlanır.
- soğan tuz karabiber karıştırılır
- tart kalıbının içine malzemeler yayılır. her tarafına sos dökülüp kaşar pişmesine yakın eklenir.
- önceden ısıtılmış 170*fırında yarım saat pişirilir.sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder