2 yumurta
3 y.k. pekmez
1 t.k. tarçın
2 t.k. zencefil
120 gr. tereyağ
100 gr margarin
550 gr un
1 ç.k. kabartma tozu
1 tutam tuz
- bir kaba şeker ve yağları koyarak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- yumurta ve pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edilir.
- kuru malzemeler eklenir. Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
- hamur streçlenip dolapta 1-2 saat dinlendirilir.
- tezgaha hafif un serperek yarım cm. kalınlığında açılır, kurabiye kalıplarıyla kesilir.
- yağlı kağıt üzerine diizilir ve ısıtılmış 175* fırında renkleri dönene kadar (15 dk.) pişirilir.
- soğuduktan sonra royal ıcıng ile istenilen süslemeler yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder