24.8.09

Pasta ve Portakallı Kurabiyeler

Portakallı kurabiyeler
Malzemeler ;
200 gr margarin (oda sıcaklığında) veya yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
100 gr pudra şekeri
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
300 gr un
Üzeri için ;
1 yumurta beyazı
200 gr. pudra şekeri
2 damla limon suyu
renkli pasta boncukları
Tarifi ;
Öncelikle, derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını koyun. Üzerine pudra şekerini ve portakal kabuğu rendesini ekleyip sıkıca yoğurun. Sonra, yumurta, vanilya ve unu da azar azar ekleyerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru, 20-25 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamuru tezgahın üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Bir çay bardağı ağzı ye da kurabiye kalıpları yardımıyal hamurdan çeşitli şekiller çıkarın. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıdı yayıp kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin. Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında15-20 dakika pişirip çıkarın.
Kurabiyeler soğuduktan sonra yumurta beyazı ve pudra şekerini limon suyunu kar gibi olana kadar mikserle çırpın. istadiğiniz renkte gıda boyasınıda katıp bi süre daha çırpın ve kurabiyelerin üzerine sürün pasta boncuklarıyla süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder