uzun zamandır tarif eklemiyordum. biriktirdiğim tariflerim bir kenarda dursun en son yaptığım kurabiyenin tarifini yazıyorum. tarifini çikolata isimli kitaptan aldım. kolay bir kurabiye ama beyaz çikolatayı eritirken zorlandım bitter gibi akışkan değil daha donuktu sebebini bilmiyorum bilen varsa yazsın lütfen :))
150 gr un75 gr mısır nişastası
1/8 ç.k. tuz
180 gr yumuşamış tereyağı
50 gr pudra şekeri
1 ç.k. vanilya
60 gr kıyılmış bitter çikolata
60 gr kıyılmış beyaz çikolata
- fırını 180* ye ayarlayın
- tepşiye yağlı kağıt serin
- un, nişasta, tuzu karıştırın
- tereyağ, pudra şekeri, vanilyayı mikserle çırpın
- mikserin hızını düşürün unlu karışımı ekleyin
- krema sıkma torbasına 1cm'lik uç takın, hamuru torbaya doldurun
- 6-7 cm uzunluğunda çubukları tepsiye sıkın
- fırına verip 12-15 dk. pişirin
- çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulu eritin
- yağlı kağıttan külah kalemler hazırlayın
- çikolataları içine doldurarak ucundan çok az kesin
- soğumuş kurabiyelerin üzerine ince çizgiler halinde akıtın
- çikolatalar donduktan sonra servis edin.
çok cici olmuşlar ellerinize sağlık..
YanıtlaSil