8.9.09

Armut Tatlısı

Evde kalan armutları değerlendirmek için yaptığım tatlıyı siz daha büyük armutlarla yaparsanız eminim daha güzel olurlar.
malzemeler:
5 armut
5 kaşık şeker
birkaç karanfil
fırın torbası
isteğe göre yarım çay bardağı suya karıştırılmış
kürdan ucuyla kırmızı gıda boyası
üzeri için:
1,5 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
kiraz şekerlemesi
armutların kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır.
fırın torbasına armutlar, şeker, karanfil ve gıda boyası koyulup karıştırıldan sonra
200 derece fırında 30 ile 45 dk. arası (armudun sertliğine göre) pisirilir.
soğuyan armutların üzerine krem şanti süt ile hazırlanır sıkma torbasıyla şekli verilir
kiraz şekerlmesiyle servis edilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder