14.12.09

Ay Çöreği


1 paket margarin veya tereyağı
1/2 s.b. ılık süt
2 s.b. pudra şekeri
30 gr yaş maya
aldığı kadar un
üzeri için;
1 yumurta sarısı
iç malzeme;
1 s.b. ceviz (dövülmüş)
2 s.b. pudra şekeri
1 s.b. çekirdeksiz üzüm
1 t.k tarçın
1 y.k. süt
  1. maya ılık süt ile ılıtılır. yumuşak yağ ve pudra şekeri kabın içinde ezilir.
  2. üzerine bir miktar un dökülür ve azar azar maya ilave edilir. aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.
  3. hamurun üzeri örtülüp oda sıcaklığında 1 saat bekletilir
  4. iç malzeme için üzümler ikiye kesilir ceviz dövülür
  5. diğer malzemeler eklenip karıştırılır
  6. hamurdan parçalar koparılıp oval açılır, iç harçta 1 t.k. konulur.
  7. uzun kenarlar birbirine kapatılır elle bastırarak çubuk yapılır, ay şekli verilir
  8. yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 200* fırında pişirilir
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder