14.12.09

Su Böreği


tarifi;
5 s.b. un
6 yumurta
1 y.k. tuz
1/2 ç.b. su veya süt
1 kalıp peynir
yarım demet maydanoz
250 gr. tereyağı
  1. hamur malzemesiyle özdeşleştirerek bir hamur hazırlanır.
  2. 1 saat dinlendirilir. 12 eşit bezeye bölünür.
  3. herbiri yufkadan daha kalınca açılır.
  4. kaynayan tuzlu ve yağlı suda haşlanır.soğuk suya atılır.
  5. suyu süzdürülüp yağlanmış tepsiye serilir
  6. her yufkaya yağ gezdirilir
  7. 2 yufkada bir iç malzeme konur
  8. yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır. en üste yağ sürülür
  9. önceden ısıtılmış 200' fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder